Uncategorized

Anlık Görüntüleri Kayıt Edin

Yazar Mart 7, 2017 Yorum Yok

Artık sosyal medya uygulamaları içerisinde birden fazla hikaye alanı oluşmaya başladı. Bu hikaye alanları içerisinde yer alan görüntülerin daha sonradan silinmesi nedeni ile kullanıcılar bu görüntüleri kayıt etmeli ve sonrasında kullanmalı. Ancak birkaç uygulama bu özelliği kendi bünyesinde bulunduruyor.

Hikayeleri Kayıt Eden Uygulamalar

İnstagram: İnstagram uygulaması içerisinde daha önceden çektiğiniz bir hikayeyi daha sonrasında kullanılmak üzere kayıt edebilirsiniz. Bunun için hikayeyi paylaşmadan önce ilk olarak kaydet butonuna tıklamanız yeterli olacaktır. Bu sayede hikayeniz daha paylaşılmadan önce telefonunuzun galeri alanı içerisine kayıt edilecektir. Kayıt sekmesine tıkladıktan sonra isterseniz hikaye alanında paylaşım yapmadan önce instagramdan çıkabilirsiniz. Galeri içerisinde yine de kayıt ettiğiniz görüntüyü görebileceksiniz.

Snapchat: Snapchat uygulaması kullanacağınız anıları kayıt edebileceğiniz bir başka uygulama. Bu uygulama içerisinde herhangi birine ya da ana ekran üzerinden herkese göndereceğiniz hikayeleri daha sonrasında tekrar izleyebilmek adına kayıt edebilirsiniz. Bu sayede hikayelerinizi daha sonrasında izleyebilirsiniz ve kullanabilirsiniz. Snapchat uygulaması içerisinde de hikaye eklemeden önce anılara kaydet sekmesine tıklayabilir ve anıları galeri alanı içerisine ekleyebilirsiniz.

Kayıt Olmayan Uygulamalar

Whatsapp: Whatsapp uygulaması hikaye özelliğinin en son geldiği uygulama. Bu uygulama içerisinde yer alan görüntülerin paylaşımları diğer uygulamalara göre biraz daha farklı. İlk olarak bu alan içerisinde durum ekleyeceğiniz zaman galeri alanınızdan son 24 saati değil galerinizde olan bütün görselleri görebiliyorsunuz. Bu nedenle whatsapp uygulaması içerisinde yer alan hikaye alanı biraz daha genel özellikler taşıyor. Çektiğiniz bir görüntüyü birkaç hafta sonrasında da ekleyebilirsiniz. Bu alanda herhangi bir saat sınırlaması olmaması nedeni ile görüntüleri istediğiniz zaman ekleyebilme şansınız var. Diğer alanlar içerisinde 24 saat sonrasında galeride hikayeye eklenmek üzere görüntüyü göremiyorsunuz.

Anıları Daha Sonradan Silebilirsiniz

Uygulamalar içerisine eklenecek olan hikayeler ve anılar 24 saat sonrasında silinecektir. Ancak instagram uygulamasında hikayenizi cep telefonunuza, snapchat uygulamasında hikayenizi uygulama içerisine daha sonradan kullanabilmek için kayıt edebiliyordunuz. Daha sonrasında ise bu uygulamaları isterseniz silebilme imkanınız var. Bu sayede kullanıcılar izledikleri anıları ve hikayeleri daha sonrasından silebilir. Ancak silinen anılara tekrar uygulama içerisinden ya da cep telefonunun erişim olmayacaktır. Çünkü uygulamalarda hikayeler zaten 24 saat sonrasında siliniyor. Bu nedenle silmeden önce bir daha görselleri bulamayacağınızı bilmeniz gerekli.

Uygulamalarda Anıları Değiştirin

Anıları ve hikayeleri uygulama içerisine kesin eklemeden önce ilk olarak efekt yapabilirsiniz. Bu efekti beğendikten sonra hikayeyi eklemek istemeyebilir ve hikaye sizde kalsın isteyebilirsiniz. Bu zamanda da hikayeyi ya da anıyı kaydet diyorsunuz ve ekleme alanı içerisinden çıkıyorsunuz. Ardından istediğiniz hikayeleri uygulama içerisinde ya da cep telefonu galeri alanında bulabiliyorsunuz. Kullanıcılar bu özellikleri kullanarak belirledikleri görselleri daha sonrasından kullanabilirler.

Hikaye Alanlarını Kayıt Ederken Bildirim Gidiyor mu?

İnstagram uygulaması içerisinde sadece kendinizin değil ekran görüntüsü ile birlikte başkalarının da hikayelerini kayıt edebilirsiniz. Bu alandan çektiğiniz görüntüler karşı tarafa bildirim olarak gitmeyecektir. Bu nedenle kayıt işlemlerini rahat olarak sürdürebilirsiniz. Aynı şey whatsapp uygulaması içerisinde de geçerli. Bu alanda yer alan görselleri daha sonrasında kullanmak için kayıt edebilirsiniz. Başkaları üzerinden kayıt ettiğiniz görseller için bu kullanıcılara bildirimler gitmeyecektir. Bu sayede beğendiğiniz ve kayıt altına almak istediğiniz görselleri bu alandan kayıt edebilirsiniz. Ancak snapchat uygulaması için aynısı söylemek mümkün olmayacak. Bu uygulama içerisinde başkalarının kayıt görüntüleri kullanıcılara bildirim olarak gidiyor. Bu nedenle kullanıcılar snapchat alanı içerisinde görüntüleri kayıt ederken görüntü sahibine gidecek olan bildirimi unutmamalı.

[Toplam:0    Ortalama:0/5]

Cevap bırakın